NEW YORK

NEW YORK LEVERERAR!!!!
Dagen har vart både fantastisk och unbelieveble!
Har fortfarande inte riktigt fattat att jag faktiskt är i New York! Det är ju helt sjukt!
Idag har det varit en ganska lång dag och vi har hunnit med massor!
Började med frukost vid 7 och sen var det samling 7:45 för avresa in mot Manhattan. Problemet var att det regnade hela förmiddagen! Helt typiskt, allt som syntes var gråa tråkiga moln och regn. Som tur var så var det varmt så det gjorde inte så jättemycket att det regna, plus som vi berättade för vår guide; vi är vana, vi kommer ju från Skandinavien! Så efter ett kort stopp där seriöst alla utbytesstudenter (utom jag som var så cool att jag hade regnjacka med mig) stannade för att köpa paraplyer, så åkte vi till Central Park och tog en kort promenad i regnet och ett gruppfoto med Alice i Underlandet som finns där som staty. Trots regnet så jag parken helt fantastisk, och jag kan förstå varför New Yorkarna älskar den!
Efter det hoppade vi in i bussen igen och fortsatte sightseeingen. Nästa stopp blev Chelsea Market, en typ marknad/små affärer/caféer som ligger i en gammal fabrik. Det var verkligen jättemysigt där inne. Efter det tog vi en promenad (fortfarande i regnet) på gamla omgjorda tågräls i luften. Det var ganska coolt, men fick se staden från en annan vinkel. Jag hade dock velat gå längre, men antar att regnet hindrade detta.
När vi sen kom tillbaka till bussen så ville den inte starta, så vi stod still ganska länge innan nån mekaniker kom. Men det var egentligen jag; först gjorde jag den svenska soldansen så att det slutade regna och solen kom fram. efter det skojade vi om att jag skulle vissla så kom mekanikerna viket hände och sen hoppade jag runt och då startade bussen. Vår guide (som för övrigt är jättebra) tyckte att det var jättekul och hyllade mig sen i bussen i mikrofonen, nej vadå stelt..? Men lite kul var det, så nu är jag hans favorit (vilket vår ledare var tvungen at påpeka gen nu på kvällen inför hela gruppen).
När bussen väl kom igång igen åkte vi in till Central Station där vi blev avsläppta för shopping!! :D
(Central Station är förövrigt där Serena kom tillbaka i typ första avsnittet av Gossip Girl.)
Shopping shopping och shopping, eller faktiskt mer titta än verkligen handla. Jag och Sonja gick först med våra norska vänner, men v splittrades efter ett tag, och det var efter det som vi hittade Forever 21 där dagens enda shopping gjordes. Det blev en svart långklänning, som jag faktiskt letat efter (winning) och ett linne/hotpants set som jag inte riktigt vet om det är en pyjamas eller inte. vi hann inte ens igenom hela butiken eftersom vi hade bråttom tillbaka till stationen där vi skulle möta upp resten av gruppen, så vi handlade kaffe och mat på Starbucks på vägen, innan vi stressade tillbaka. Men när vi kom fram så var det ingen där. Vi hade tagit fel på tiden en timme och var där en timme för tidigt... Suck! Men men det var ganska skönt att sätta sig ner ett tag och bara sitta och äta då både jag och Sonja var ganska trötta. Dessutom hittade vi fyra killar från vår grupp som vi satt med så tiden rullade på. Dessutom så lärde jag mig the cupsong med hjälp av våra ganska snabbt tomma Starbucksmuggar. Känner mig ganska cool faktiskt, för jag har aldrig riktigt fattat hur man gör.
Efter en timme så kom bussen och vi åkte tillbaka till hotellet.
På kvällen hade vi avrese/adapting meeting där vi pratade om regler, hur man skulle anpassa sig, hitta rätt umgänge, kommunicera med familjen osv och åt varma chocolate chip cookies. Yummy yummy.
Nu sitter jag inne hos Sonja och bloggar och gör inte så mycket alls faktiskt.
Klockan är inte så mycket, men efter en lång och händelserik dag så blir man hyfsat trött så jag funderar nog på att sova alla redan...
 
Pussen
 
 


Kommentarer
Postat av: saga

Va roligt att läsa om din dag i New York, fan va glad jag är för din skull! :) (och inte alls avundsjuk hahha), ha det bäst <3

Svar: Åååh jaaa New York var helt sjukt!!! Och jäklar vad stort allt var!!! 0.0 Tack Sagish <3
Hanna Eriksson

2013-08-14 @ 11:46:07
URL: http://sagaah.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: